PostJoy

Ξέρεις τι είναι το PostSecret;

Μια καρτ-ποστάλ, δυο λόγια σε έναν άγνωστο. Ένα γραμματόσημο, κι ένα μυστικό  που δεν έχεις εκμυστηρευθεί ποτέ σε κανέναν, φθάνει στην άλλη άκρη της γης. Ο δημιουργός του project έχει δική του ιστοσελίδα κι ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύει τις καρτ-ποστάλ που έχει λάβει. Έχει γράψει όμως και βιβλία πάνω στο θέμα αυτό!

Εδώ μπορείτε να δείτε στην αγγλική περισσότερα για το project αυτό..

Τι λέτε; Μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο;

Σκοπός είναι να φτιάξουμε μια καρτ-ποστάλ στην αγγλική με ένα θετικό μήνυμα και να τις συγκεντρώσουμε για το γραφείο μου και το σαλόνι των παιδιών στον χώρο μας. Οι έφηβοι είναι παιδιά με ή χωρίς γονείς, με διάφορους εθισμούς και ψυχολογικά προβλήματα. Αρκετά από αυτά κακοποιημένα ή/και παραμελημένα. Άλλα με ιστορικό διατροφικών διαταραχών κι άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Πολλά από αυτά έχουν περάσει από φυλακές ανηλίκων και τα περισσότερα δεν πάνε σχολείο…

Συνήθως οι χώροι αυτοί είναι αποστειρωμένοι. Πόρτες ασφαλείας και τζάμια διπλά που κλειδώνουν όλη μέρα…

Λευκοί τοίχοι, ασπρισμένοι από την χλωρίνη και την παγερή αδιαφορία των φορέων. Πολλές φορές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, έπιπλα, θεραπευτές και ειδικούς.

Αρκετά από τα παιδιά δουλεύουν από μικρή ηλικία για να καλύψουν τις ανάγκες του χώρου μας. Πολλά από αυτά είναι απομονωμένα κι αντικοινωνικά με προβλήματα συμπεριφοράς και παραβατική συμπεριφορά. Στο σπίτι μας νομίζω ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι όχι να μην γυρίσει κάποιο παιδί το βράδυ στο σπίτι, αλλά να ξυπνήσω το πρωί και να βρω κάποιο παιδί στο πάτωμα από υπερβολική δόση, ηλεκτροπληξία, κρέμασμα, χάπια…

Πράγματα καθημερινά και συνηθισμένα για εμάς εδώ και που συνάδελφοι έχουν βιώσει πολλές φορές. Εγώ στάθηκα τυχερή με τα ποτά, τα ναρκωτικά, τα όπλα , τους βανδαλισμούς και τις φωτιές μέσα στο σπίτι.

Το σπίτι μας αναπνέει, πονάει, ματώνει και επιβιώνει όπως κάθε σπίτι.

Όμως ήρθε ο καιρός για μια δραστική αλλαγή.

Για μια ανανέωση!

Για αυτό σκέφτηκα να καλέσω όλους εσάς να με βοηθήσετε να γεμίσω τους τοίχους μας με ιστορίες – ιστορίες καθημερινής τρέλας, αισιοδοξίας, χαράς και γέλιου. Μα πάνω απ’όλα ιστορίες φιλίας, επιβίωσης και γενναιότητας. Τα μηνύματα από την χώρα του Ήλιου δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ζεστά!

Για να λάβετε μέρος στο project πρέπει:

(α) να μην διαθέτετε απαραίτητα καλλιτεχνική φλέβα αλλά να θέλετε να χαρίσετε ένα χαμόγελο στα παιδιά αυτά (και σε εμένα που μένω μαζί τους κάτω από αντίξοες συνθήκες και τραγικές ελλείψεις… τώρα όποιος θέλει να κάνει κάτι για εμένα αποκλειστικά στην ελληνική όχι απλά δεν θα παρεξηγήσω, αλλά μάλλον θα με πάρουν και τα ζουμιά, ε; ),

(β) να αναδημοσιεύσετε την ανάρτηση αυτή στο ιστολόγιο σας ώστε να προσκαλέσουμε περισσότερο κόσμο στο εγχείρημα αυτό,

(γ) να φτιάξετε την καρτούλα σας (μέγεθος Α5-Α6), να την φωτογραφίσετε, να την αναρτήσετε στο ιστολόγιο σας και κατόπιν συνεννοήσεως μαζί μου να μας την στείλετε εδώ.

Τι λέτε; Θα τα καταφέρουμε να γίνει το PostJoy εξίσου δημιουργικό και ταξιδιάρικο;

5 Σχόλια (+add yours?)

  1. Ρουλα Σμαραγδενια
    Αυγ. 01, 2013 @ 20:51:23

    Αγριμιώ μου πολύ ομορφη η ιδέα αυτή…για χαρούμενες καρτούλες….πια φωτογραφια να βαλουμε στο μπλοκ μας; αυτή που φυρτώνει το καινουργιο χορταρακι;…και οταν κανουμε την καρτουλα σε ποιά διευθηνση θα σταλεί;δεν καταλοαβα πολύ καλά ..θα μπορούσε να ειναι ενας στίχος;;; αλλα αγγλικα δεν ξερω να γραψω… θα κοιταξω για μετάφραση… η μια ζωγραφια έ;; κατι θα κανουμε… φιλακια πολλα περιμένω απαντηση..

    Απάντηση

    • aristea k
      Αυγ. 04, 2013 @ 07:32:54

      Ρουλίτσα μου, καλημέρα!
      Μην αγχώνεσαι! Δεν έχει dead line κι εν τω μεταξύ φαντάζομαι θα μπει κάποια στιγμή το αγρίμι μας να μας δώσει ένα μπανεράκι!
      Ρούλα μου, αν έχεις θέμα με τα μηνύματα στα αγγλικά έχω ήδη μαζέψει αρκετά!
      Θα δω τι θα χρησιμοποιήσω εγώ και τα άλλα θα τα δώσω σε δημοσίευση,ελεύθερα να διαλέξει όποιος έχει κολλήσει και δεν μπορεί να βρει!
      Φιλιά πολλά πολλά!

      Απάντηση

  2. Γεωργία Μανασή ( Αχτίδα)
    Αυγ. 09, 2013 @ 11:51:13

    Θα ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ με τις δικές μου μικρές δυνάμεις.Θα ρωτήσω το ίδιο με τη Ρούλα..τι φωτό να βάλω στο μπλοκ μου και νε αυτήν να κάνω λινκ αυτή την ανάρτηση σου;Χαίρομαι που σε γνώρισα..(είδες τι κάνει το..σουρτούκευμα στα μπλοκ;)

    Απάντηση

  3. Aθηνά Π.Κ.
    Αυγ. 17, 2013 @ 10:32:32

    Πολύ ωραίος σκοπός και πολύ δημιουργική ιδέα τα μηνυματάκια -κάρτες θετικής ενέργειας !! Kαι εμείς (μαμά και κόρες) ετοιμάσαμε πολλές καρτούλες θετικής ενέργειας για να σας στείλουμε !! Γράψτε μας την διεύθυνση και άλλες λεπτομέρειες αν χρειάζονται !!

    Απάντηση

Σχολιάστε